Photo 23-04-13 22 26 15

Stage 5

Photo 23-04-13 22 26 15

23-04-2013

Door Go2Dakar


De dag waarbij de duinen werden gecanceld

Mhamid- Zagora

Tijdens de briefing gisteravond werd door Gert Duson, organisator van de rally, al opgemerkt dat bij eventuele zandstormen de duinen passage van 30 kilometer zou worden geannuleerd. Dit bleek vanochtend het geval en opeens had iedereen zin de in duinen…..

De start werd een uur verlaat naar 09.30 en Jos en Willem mochten als eerste starten. Met 2 kapotte wielen (door een inhaal manoeuvre en een keer te hard de bocht door en een rotssteen geraakt) finishte het equipe als 3e auto. Een prima prestatie mede gezien het oponthoud van wielen wisselen en op de valreep een kapotte looprol waardoor de multiriem moest worden vervangen op de proef.

Marcel en Hans haakten na een afgelopen wiel af en vonden hun weg naar het bivak in Zagora via de openbare weg. De dames hebben weer vrienden gemaakt bij het zwembad na een korte duinexperience met de chauffeur van Eric en Bennie.

Peter heeft de proef prima uitgereden zonder enig oponthoud en kwam vermoeid maar voldaan in het bivak. Henk heeft met Edwin weer een foutloos parcours gereden en kwamen als 5e auto binnen vandaag!

Al deze mooie prestaties zijn alleen mogelijk dankzij een super assistentieteam. Hendrik, die naast het besturen van de Ginaf verantwoordelijk is voor de “bak”, wordt elke dag belast met het opbouwen en afbreken van het bivak. Een klus die je voor 17 man niet moet onderschatten.

Richard is in de basis belast met het onderhoud van de Jeep van Willem en Peter. Hij heeft reeds vele nachten doorgehaald en pakt zijn rust tijdens de verbindingroutes. Een man die met precisie zijn werk uitvoert en onder het motto “het is pas klaar wanneer het klaar is” aan deze rally is begonnen.

Arjan is de derde man uit de assistentietruck en heeft zijn tijd voorral besteed aan uitdeuken zonder spuiten. Zo heeft hij de Dodge weer rijdbaar gemaakt na de koprol en kon 2 dagen erna beginnen aan de Jeep van Peter. Hij wordt in het bivak als ruitenspecialist gezien en de rijders en navigatoren zijn zeer blij dat ze de stofbril in de deuren kunnen laten zitten.

Ruud heeft de taak meegekregen om het onderhoud van de auto van Eric te verzorgen en tevens de auto van Marcel en Hans, daarnaast heeft hij de eerste twee dagen meegereden als monteur met de Dodge van Henk om ervaring op te doen. Aangezien de Jeep van Eric al na 3 dagen geen “werk”  meer nodig had heeft hij zijn focus kunnen verleggen naar de rest van de deelnemers. Ook Ruud blijkt “Dakar” waardig te zijn!

Eurol
Wolters
Kien
Theunissen
Micpoint
Stunnenberg
Erren
Fortex
Rema Tip Top
Brasil Housing