PG140107-386

Stage 3 SAN RAFAEL – SAN JUAN

PG140107-386

08-01-2014

Door Go2Dakar


Verslag van Philip uit het bivak:

Helaas is de strijd over voor Willem en Jos. Afgelopen nacht en dag stond hoofdzakelijk in het teken van hulp bij de reparatie aan de rally auto. De Jeep had problemen met de aandrijflijn en tussenbak, daarbij werd het hun nog extra lastig gemaakt omdat de auto muurvast stond in een erg lastig stuk in de duinen sectie van Nihuil.

Met GPS en digitale kaarten is de plek van Willem en Jos gelokaliseerd en werd de assistentie op pad gestuurd. Hans en Richard vertrokken samen met de onderdelen vroeg in de nacht zodat de heren tijdens het opkomen van de zon bij Willem en Jos konden zijn. Dit was al een avontuur op zich! Samen met locale duinridders wordt Willem uiteindelijk rond de middag gevonden, een emotioneel weerzien. Bij aankomst zijn Jos en Richard meteen begonnen met sleutelen. Pas laat in de middag is men met behulp van de gidsen uit de duinen gekomen. Op naar een verbindingsroute van ruim 70km richting het bivak in San Rafael. Daar was verder niemand meer te vinden, dus is er met een nieuwe roadbook koers gezet naar het volgende bivak in San Juan. Rond 01:00u plaatselijke tijd komen de heren, beide moegestreden en zeer teleurgesteld, aan.

In de tussentijd is er in t bivak regelmatig contact geweest met de course directie, want uiteindelijk zijn er geen mededelingen gedaan over wat er zou gebeuren met gestrande deelnemers. Helaas omdat Willem en Jos niet binnen de tijd gestart zijn voor de volgende etappe zijn ze definitief uit de wedstrijd. Hoe ironisch lijkt dit op een herhaling van Dakar 2012,…? Voor nu even door de zure appel heen, de teleurstelling zien te overwinnen en op weg naar het volgende bivak in Chilecito. Over de verdere plannen en verloop is nog niets bekend, we berichten u zodra hier meer informatie over is.

Alle aandacht gaat nu naar de Dodge van Henk, Edwin en Henk om deze, net als in 2012 veilig naar de finish te krijgen. Etappe 3 was een verkorte etappe. De Dodge was, op een keurige 87ste plaats, al aan het einde van de middag in het bivak. Na twee nachten te hebben overgeslagen en strijd te hebben geleverd in de duinen waren de mannen helemaal gesloopt! Gelukkig doet eten en een slaapje wonderen. In de tussentijd is Ruud maar vast begonnen met de Dodge een grondige onderhoudsbeurt te geven (geen overbodige luxe). Inmiddels rijdt de Dodge weer in de lange etappe naar Chilecito.

Eurol
Wolters
Kien
Theunissen
Micpoint
Stunnenberg
Erren
Fortex
Rema Tip Top
Brasil Housing