008_jan8506

Stage 3

008_jan8506

22-04-2013

Door Go2Dakar


Bijltjesdag voor Go2Dakar

Merzouga-Mhamid

Nadat er met man en macht is gewerkt door het assistentie team om de voertuigen weer in strijdbare conditie te krijgen, werden Jos en Willem als eerste auto’s gestart om 09.28. De laatste auto van Go2Dakar bereden door Marcel en Hans startte enkele minuten later. De proef was eigenlijk dezelfde van gisteren maar dan in omgekeerde richting. Na een kleine 3 kilometer in de duinen ging het verkeerd bij team Eric en Bennie. Met een te hoge snelheid werd een duin genomen waardoor de auto los kwam en op zijn neus landde. Resultaat van deze actie: een koprol voorover en landing op het dak. De mannen konden ongedeerd op een schrammetje na de harde klap emotioneel gaan verwerken. De Dodge van Henk was snel ter plaatse en zo kon de berging beginnen. Na een uur of 2 werd de Jeep op de kar geladen en stapten de mannen bij Ria en Iris in de auto.

Marcel kreeg vandaag de volop de kans zijn theoretisch opgedane duintechniek in de praktijk te toetsen. Vol enthousiasme waren de mannen met de schep in de weer en het sleeplint werd regelmatig geraadpleegd. Door een wellicht andere interpretatie van het roadbook door Hans, verliet deze equipe als laatste de duinen uiteraard vergezeld door de wegenwacht van Go2Dakar.

Voor Peter en Inge begon de dag prima. Op een paar keer vastzitten na ging het prima in de duinen. Door oververhitting van de motor werd het wel steeds lastiger om de duinen de baas te zijn, maar met hulp van Henk kon vol goede moed begonnen worden aan het “snellere” deel van de proef. Dit ging zoals we gewend zijn van Peter prima en samen met zijn broer binnen zicht bereik werd de finisch gehaald.

Ria en Iris hebben het rustig aan gedaan vandaag en zijn via de assistentie route  naar het bivak gereden. Niet geheel zonder problemen helaas. Doordat de eerste dag de inlaatlucht buis los zat is er waarschijnlijk veel zand gekomen in de turbo. Deze heeft het dan ook  begeven. De door Eric gehuurde Toyota met chauffeur heeft de dames de laatste kilometers op sleeptouw genomen.

Voor Jos en Willem en was het niet hun beste dag tot nu toe. Doordat ze een sleepje wilden geven aan de Polaris van Paul Spierings kwamen zij zelf vast te staan. Met vereende krachten kon deze equipe met meer dan een verloren uur weer de duinen verder trotseren en kon de inhaal slag beginnen. Uiteindelijk hebben ze 40 minuten moeten inleveren op het klassement op de snelste auto van vandaag, Vincent Thijs.

De start van de 4e dag is om 09.00. Nu nog wat uurtjes slapen en dan gaan we de boog weer spannen

Eurol
Wolters
Kien
Theunissen
Micpoint
Stunnenberg
Erren
Fortex
Rema Tip Top
Brasil Housing