picture 001-2000

Stage 1

picture 001-2000

20-04-2013

Door Go2Dakar


De kop is eraf…..

De 1e etappe van de Libya Rally 2013 zit er op, een zware beproefing waar het Go2Dakar-team met vlag en wimpel voor is geslaagd. De rally begon gisterochtend om 7.30 uur lokale tijd (9.30 uur Nederlandse tijd) aan de voet van de Atlas in Ait Ben Haddou. De 1e special van 140 km, langs de uitlopers van de Atlas, bestond voornamelijk uit paden met veel stenen en gaten, een uiterst technisch parcour alsdus de organisatie. De 2e special van 242 km was vooral voor de navigatoren een bijzonder pittige klus; de korte notes in het roadboak dwongen hen tot uiterste concentratie.

Maar met succes wist het Go2Dakar-team deze 1e etappe te volbrengen; Alex van Ginkel wist als 2e motorrijder de finish van de eerste etappe in de buurt van Tafraout te bereiken. Willem Kien en Jos Schotanus waren bij de auto’s verreweg de snelste , nummer 2 kwam op dik 3 kwartier na hun binnen. Ook Peter Erren en “rookie” Inge van Mourik deden uitstekende zaken en kwamen als 5e binnen bij de auto’s op de voet gevolgd door de Dodge met Henk Theunissen en navigator Edwin van der Vegt. Voor Edwin een compleet nieuwe ervaring; waar hij voorheen de Ginaf van het team bestuurde ervaart hij de rally nu op geheel andere wijze.

Eric Wolters en Bennie Roetgerink beleefden naar eigen zeggen ook een mooie dag; race verliep voorspoedig, navigeren ging goed, ze verloren alleen wat tijd toen ze een auto op de proef voorlieten waar ze vervolgens een 1/2 uur achter mochten blijven “plakken”. Een wijze les voor de volgende etappes! Hans Erren en Marcel Gerritsen kwamen als laatste van het wedstrijdteam van Go2Dakar het bivak bij Auberge Marabout binnen, iets later dan gepland maar met uiteraard, zoals we van Hans kennen, een grote glimlach en de nodige belevenissen onderweg.

“Rotsen in de branding”  Ria Theunissen en Iris van der Vegt wisten na een lange dag net voor middernacht het bivak te bereiken. Onderweg verleenden zij “eerste hulp” aan een medewerker van de organisatie met een gat in het hoofd. Dat je infinitief moet zijn tijdens zo’n rally bleek wel weer, aangezien er op dat moment niet direct een dokter voor handen was, bood de dierenarts uitkomst!

Algehele en technische ondersteuning; Hendrik Versteeg, Richard Hoogendoorn en Ruud Damink ontvingen het team met open armen in het keurig opgezette bivak met een koud drankje en een versnapering. Kortom een super begin van de rally!

Vandaag staat de 2e etappe op het programma; een wederom pittige special van 240 kilometer waarvan zo’n 30 kilometer duinpartijen, het beloofd weer een mooie dag in Marokko!

Eurol
Wolters
Kien
Theunissen
Micpoint
Stunnenberg
Erren
Fortex
Rema Tip Top
Brasil Housing