go2dakar_header_0000

Libya Rally

Van vrijdag 19 t/m donderdag 25 april vindt de ‘Libya Rally goes Morocco’ plaats. De huidige situatie maakt het organiseren van een rally in Libië nog niet mogelijk, en dus heeft organisator Gert Duson ervoor gekozen om een Marokko editie op poten te zetten.

De ‘Libya Rally goes Morocco’ wordt echt iets speciaals: met 200 man trekt de rally naar het grote zuiden van Marokko, één van de mooiste en zeker één van de meest gevarieerde landschappen van Noord-Afrika. Het strijdperk zal zich grotendeels situeren in de driehoek Zagora – Merzouga – Mhamid. Veel deelnemers van de 2012 Tunesië editie hebben aangegeven terug te keren in 2013, dus het belooft weer een mooie strijd te worden.

Kenmerkend aan de rally van 2013 zal de grote variatie zijn op vlak van pistes: Kronkelbaantjes, snelle pistes, grote en hoge duinen, zoutvlaktes, alles zit erin. Niet alleen de duinen van het Erg Chebbi, die de deelnemers aan de Tuareg Rally maar al te goed kennen, maar ook de duinen rondom het zuidelijker gelegen Mhamid (Erg Chegaga) worden in de roadbooks opgenomen.  De rally eindigt met WRC-stijl achtige bergetappes door de Hoge Atlas met de finish in de meest legendarische van Marokko’s koningssteden … Marrakech!

Er zijn in de 2013 editie drie verschillende mogelijkheden om in te schrijven:

Optie 1 – De Rally / Race Voor ervaren rallyrijders en voor hen die zich willen meten met de besten. Haarfijn uitgewerkte roadbooks, dagetappes van 150 tot 500 km, afhankelijk van het terrein, wedstrijd onder leiding van koerscommissarissen en tal van bekende namen uit de internationale rally scene. De ideale voorbereiding op de zwaarste Dakar-etappes, gecombineerd met adembenemende landschappen

Optie 2 – The Adventure Raid Voor wie voldoende off-road-ervaring heeft, maar zich niet wil laten leiden door de tijdsdruk. De roadbooks en etappes zijn vergelijkbaar met deze van de categorie Rally / Race, maar er is geen competitie-element aanwezig. Er is voldoende marge om de verschillende checkpoints binnen de tijd te bereiken, wat betekent dat er voldoende tijd is om de schoonheid van Libië te aanschouwen.

Optie 3 – Discovery – Toerisme & Dune Driving School Ook voor niet ervaren woestijn avonturiers, die toch de rally van dichtbij willen meemaken, hebben we iets onvergetelijks en unieks in petto. In samenwerking met enkele ervaren Libische gidsen, stellen we het pakket “dune driving school & toerism” voor. In kleine groepjes van enkele wagens, quads en / of motoren verken je de schitterendste stukken Libische woestijn en de Akakus en leer je op een gecontroleerde en risicoloze manier de kunst van het duinrijden plus het navigeren in de duinen met behulp van roadbook, gps en tripmaster . Wie de knepen van het vak doorheeft, kan na enkele dagen altijd een niveau stijgen, bijvoorbeeld naar Adventure Raid, en het alleen gaan proberen.

Professionele rally organisatie Een uitgebreid en ervaren organisatieteam, 10 rally’s met samen meer dan 1350 klanten, garandeert het goede verloop van de rally. Medische assistentie, technische assistentie, controleposten, bezemwagens, gidsen, catering diensten, FIA gecertificeerde rally commissarissen, Libische en Europese gidsen, allen zorgen ervoor dat er voor de deelnemers maar een ding overblijft : GENIETEN

Veiligheid boven alles Buiten de ervaring die de deelnemers aan de rally hebben, blijft aan het evenement altijd een risico verbonden. Dit komt onder andere door de geografische ligging, waar bepaalde zone’s vaak moeilijk te bereiken zijn, en de sport zelf. De organisatie neemt dan ook maximale voorzorgen om de veiligheid te garanderen. Een uitgebreid medisch assistentieteam, een goede verzekering, en back-up ondersteuning.

Om de nodige garanties te hebben ten aanzien van de veiligheid voor de deelnemers zijn bijkomende maatregelen verplicht: Technische controle van de voertuigen bij de start van het evenement ( Race ) Elke deelnemer zal in het bezit moeten zijn van 1 rookbom, 3 Vuurpijlen,1 GARMIN GPS, 1 overlevingsdeken, 5 liter drinkwater, brandstofautonomie van 150 km voor motoren en quads en 600 km voor auto’s vrachtwagens , 1 satelliettelefoon, reis en repatriëring verzekering.

Teamspirit In de Sahara bestaat een ongeschreven wet; Wanneer iemand, te midden van dit vijandige landschap hulp nodig heeft, is het de plicht van de andere te stoppen en hulp te bieden. De prijs van Teamspirit staat dan ook gelijk aan die van de hoogste podiumplaats.

 

Eurol
Wolters
Kien
Theunissen
Micpoint
Stunnenberg
Erren
Fortex
Rema Tip Top
Brasil Housing