IMG_3165

Presentatie Libya Rally 2013

IMG_3165

19-03-2013

Door Go2Dakar


Vandaag zijn alle deelnemers van de Libya Rally 2013 naar Auto Theunissen in Otterlo gekomen voor de presentatie door Gert Duson. 

Na de Dakar, de Rally van de Farao’s in Egypte en de Rally van Dubay in de Emiraten was het slechts een kwestie van tijd. Libië, het meest tot de verbeelding sprekende Saharaland zette enkele jaren terug het licht op groen en verwelkomde de internationale rally-gemeenschap. Huizenhoge en eindeloze duinenzeeën met toppen tot 200 meter hoog, spectaculaire canyons, grillige rotsformaties, vulkanen en verborgen paradijslijke meren.

3 jaar lang hebben we rallies kunnen rijden in dit stukje paradijs, tot de oorlog begon. Een groep dapperen durfde het op te nemen tegen ex-dictator Khadafi. De gevolgen kent iederen. Nu probeert het nieuwe, democratische regime het land en zijn instellingen op te bouwen. Geen simpele taak als je bijna vanop nul moet beginnen. Gezien een groot evenement als Libya Rally echter moet beroep doen op de hulp van politie, het leger en verschillende ministeries, hebben wij besloten gedurende één of twee jaar de rally elders te laten plaatsvinden. Maar ooit gaan we terug !!

Twee jaar was Tunesië gastland voor de Libya Rally. Dit jaar trekken we naar Marokko om de rally nog mooier en nog diverser te maken. Grootse duinenpartijen, majestueuze bergketens, eindeloze vlaktes.

WE ZETTEN DE 7 ETAPPES EENS OP EEN RIJTJE:

• Fase 1 (april 19e): Ouarzazate – Merzouga: 520 km
• Fase 2 (20 april): Merzouga – Merzouga: 230 km
• Fase 3 (april 21e): Merzouga – Mhamid: 304 km
• Fase 4 (22 april) Mhamid – Mhamid: 326 km
• Fase 5 (april 23e) Mhamid – Zagora: 330 km
• Fase 6 (24 april): Zagora – Tazernakth: 244 km
• Fase 7 (april 25e) Tazernakth – Marrakech: 311 km

Marokko heeft het allemaal. Libya Rally goes Morocco wordt een rally om vingers en duimen van af te likken.

Eurol
Wolters
Kien
Theunissen
Micpoint
Stunnenberg
Erren
Fortex
Rema Tip Top
Brasil Housing