_W__1009

Over ons

’Na een aantal keren deelname aan Le Dakar, en een keer Heroes Legend hebben we het virus te pakken, want rally’s of rally-raids rijden is een bijzonder leuke bezigheid…’’

Als we Le Dakar als uitgangspunt pakken, kunnen we toch wel stellen dat deelname aan een rally van formaat tot een van de betere jongensdromen behoord, en omdat we al een paar keer van dicht bij hebben kunnen genieten is de tijd aangebroken voor meer…,
Le Dakar is een duur spelletje geworden, en tegenwoordig alleen maar weggelegd voor een ‘’happy few’’, en jammer genoeg wordt de laatste jaren de rally gedomineerd door commercie en fabrieksteams, en wordt de rally zelfs gereden op een ander continent, terwijl de oorsprong echt ligt in Afrfika.

Nu is er gelukkig meer onder de zon verkrijgbaar, en is een nieuw plan geboren, tenslotte is er meer dan Le Dakar.

De oorsprong en organisatie van een fors aantal commerciële en niet commerciële rally’s of rally-raid ligt in Frankrijk. De drijvende kracht achter de rally Paris-Dakar is de Fransman Thierry Sabine die het jaar daarvoor was verdwaald in de Libische woestijn tijdens de Abiyan-Nice rally. Vanaf dat moment stelde hij zich tot doel iedereen de kans te geven “de woestijn te temmen”.

Op 26 december 1978 zag Thierry Sabine zijn droom uitkomen, toen de eerste Parijs-Dakar startte vanaf de Place du Trocadéro in Parijs. 170 deelnemers startten aan een avontuur dat hen voerde over 10.000 km door Algerije, Niger, Mali, Opper-Volta en Senegal. De rally eindigde aan de rand van de Lac Rose, op 25 km van Dakar, de hoofdstad van Senegal. De eerste winnaar bij de auto’s was Alain Génestier met copiloot Joseph Terbiaut. De eerste winnaar op de motor was de dan 21-jarige Cyril Neveu, rijdend op een Yamaha XT 500. Het was voor hem de eerste van een groot aantal overwinningen. Deze eerste Parijs-Dakar veranderde het leven van iedereen die erbij betrokken was…

Heden ten dagen volgen nog steeds hele volkstammen deze rally, die inmiddels wel is uitgegroeid tot een van wereldformaat, zo is de 2009 editie van start gegaan met een behoorlijk groot deelnemersveld, namelijk 1653!

‘’Blijft het voor velen een droom?, of gewoon doen…’’

Echter erg veel rally-liefhebbers vallen bij Le Dakar uit de ( deelname ) boot door o.a. het beperkt aantal plaatsen, torenhoge budgetten, en uiteindelijk blijkt dat meer dan de helft van de ingeschreven ‘’amateurs’’ de finish niet haalt, en als laatste de duur van ruim drie weken voor velen een belemmering vormt.

Het succes van onze nieuwe, veel kleinere organisatie zit hem in de mix van autosport, avontuur, adembenemende landschappen, technische ondersteuning, vriendschap, flexibiliteit en betaalbare prijzen.

De behoefte waarin Go2Dakar gaat voorzien.

Het beschikbaar stellen van een geprepareerde Jeep Wrangler Sport, waarmee geïnteresseerde zelf aan een Rally-raid deel kunnen nemen.
De Wrangler Sport is uitgevoerd met een 177pk sterke 2.8 dieselmotor met commonrail- inspuiting met een handgeschakelde zesversnellingsbak.
Modder, rotspartijen, los zand en steile hellingen; dat zijn de condities waaronder de Jeep Wrangler Sport zich helemaal in zijn element voelt. Zijn uitmuntende 4×4-capaciteiten hebben hem in de US al diverse prestigieuze prijzen opgeleverd.
Tevens beschikken deze nieuwe modellen over heavy-duty starre assen en de nieuwe off-road rock-trac reductiebak. Dit systeem is voorzien van elektronische sperdifferentiëlen voor de vóór- en achteras. Ook beschikken onze modellen over het Active Sway Bar systeem waarmee de stabilisator vóór elektronisch uitschakelbaar is, dit verlengt de veerwegen en dat komt de terreinvaardigheid ten goede.

De auto’s zijn standaard al voorzien van een gedeelde rolkooi, welke op een aantal punten zal worden uitgebreid, wat de veiligheid alleen maar ten goede komt.
Ook zijn de originele stoelen vervangen door Sparco- race kuipstoelen, en standaard voorzien van vierpuntsgordels. Aan de bestuurderskant bevinden zich alle noodzakelijke apparatuur voor het navigeren zoals o.a een tripmaster, gps, intercom, extra verlichting en VHF-radio ontvanger.
De Jeeps hebben van huis uit al een stoer imago, maar heeft op een aantal punten toch nog wat extra’s gekregen, o.a. bodemprotectie, sidebar’s, bullbar en grotere hoge stalen velgen. En als laatste is het veerpakket opgewaardeerd, naar heavy-duty.

Totaalpakket Go2dakar

 • Alle noodzakelijke papierwerk zal voor de klant geregeld worden,
 • Hierbij denken we aan al het inschrijfwerk voor deelname aan een evenement.
 • Het verzorgen en verkrijgen van alle noodzakelijke reisdocumenten.
 • Geldige in- en uitreis visa voor de betrokken landen.
 • Het verstrekken en doorlopen van diverse en noodzakelijke inentingsprocedures.
 • Verzekeringstechnische voorbereidingen, zowel persoonlijke aansprakelijkheid, eventuele repatriëring, en letselschades.
 • Alle noodzakelijke informatie voor de thuisblijvers en introductie dag(en).
 • Alle voorbereidende werkzaamheden die horen bij een eventuele technische keuring.
 • Medische en technische ondersteuning en assistentie.
 • Medisch informatie formulier.
 • Voorbereidende dagen die betrekking hebben op rijvaardigheid en navigatie.
 • Het aanbieden van alle noodzakelijke materialen die nodig zijn tijdens de bivouac’s ( tent, slaapzak, lakenzak, slaapmat, hoofdlamp, uniforme kledingset, fleece.

Welke rally heeft uw voorkeur…

Eurol
Wolters
Kien
Theunissen
Micpoint
Stunnenberg
Erren
Fortex
Rema Tip Top
Brasil Housing