DSC_0583

Dakar 2014

‘HET GAAT DIT JAAR WEER GEBEUREN’,

Net als in 2012 gaan de Jeep en de Dodge weer deelnemen aan ’s werelds zwaarste en meest uitdagende woestijnrally, Le Dakar 2014

De Jeep Race Proto is volledig ontwikkeld en volledig opgebouwd in eigen beheer. De auto heeft inmiddels al een behoorlijke staat van dienst en is al diverse malen ingezet bij een aantal rally-raids, voornamelijk verreden in Afrika. In 2010 is de auto opnieuw opgebouwd volgens de nu geldende FIA eisen, en heeft de originele carrosserie plaatsgemaakt voor een carbon-versie en heeft REIGER een tailor-made veersysteem gemaakt. In 2012 en 2013 wist de Jeep de 1ste plaats van de Libia Rally te bemachtigen. Op dit moment is de auto competitief en wordt vooral motortechnisch de laatste hand gelegd aan de ‘fine-tuning’ van het motorvermogen.

De Dodge Ram Race heeft zijn mannetje gestaan in diverse Baja’s verreden in de U.S., en is meerdere malen in de prijzen gevallen in verschillende eindklassementen. In 2012 heeft de Dodge de Dakar Rally uit weten te rijden. De Dodge is gebouwd door KORE Suspention in Californië, en voldoet aan het Amerikaanse SCORE reglement. Sinds juli 2010 rijdt de auto in Nederland rond en is op een aantal punten in eigen beheer verder doorontwikkeld.

Het service apparaat staat met een aantal zeer ervaren en vooral enthousiaste en technische mensen te popelen om samen met de Ginaf 6X6 richting Zuid-Amerika te vertrekken. Dit team is al een aantal jaren betrokken bij de bouw, het onderhoud en ontwikkelen van beide voertuigen en hebben dus een enorme kennis op het gebied van de techniek van rally auto’s.

Eurol
Wolters
Kien
Theunissen
Micpoint
Stunnenberg
Erren
Fortex
Rema Tip Top
Brasil Housing